Jocuri

Orce joc de societate se va gasi aici
 
AcasaPortalCalendarFAQCautareMembriGrupuriInregistrareConectare

Distribuiţi | 
 

 Informaţii de bază

In jos 
AutorMesaj
Claudiu16
Admin
avatar

Mesaje : 487
Data de inscriere : 15/06/2010
Varsta : 24
Localizare : Bucuresti

MesajSubiect: Informaţii de bază   Mar Iun 15, 2010 10:57 pm

Aici poţi găsi informaţii fundamentale despre joc, despre constuirea clădirilor, antrenarea trupelor şi primii paşi în joc.
Următoarele teme sunt prelucrate în domeniul acesta de ajutor:

Resurse
Primii paşi
Început întârziat
Privirea generală asupra satului
Schimbă numele satului
Construieşte clădiri
Recrutează unităţi


Resurse

Pentru a antrena trupe, ai nevoie de resurse. Primeşti automat resurse, ca urmare a producţiei minelor (de lemn, argilă şi fier), chiar dacă nu eşti logat pe cont.

Cantitatea de resurse depinde de mărimea clădirilor de resurse. Este important să construieşti magazia la un nivel mare, pentru a fi sigur ca resursele nu se irosesc. În dreapta sus se poate vedea cantitatea de resurse ce poate fi stocată, precum şi cantitatea curentă existentă în magazie.

Numărul din dreapta arată câte resurse pot fi stocate, din fiecare categorie. În acest exemplu, numărul 1.000 înseamnă că o 1,000 lemn, 1,000 argilă, 1,000 fier pot fi stocate. Numărul din stânga arata câte resurse sunt stocate în acest moment.

Primii paşi

La început ai nevoie în primul rând de: resurse. Tăietorii de lemne produc lemn, mina de argilă produce argilă şi cea de fier produce fier. Cu cât construieşti aceste clădiri mai departe, cu atât mai mare îţi va fi şi producţia. În primele zile este important să-ţi construieşti minele.

Pe lângă producţia de resurse trebuie să te gândeşti şi la asigurarea acestora faţă de duşmanii care doresc să le fure. Pentru acest caz îţi este de foarte mare ajutor ascunzătoarea. Cu cât mai înalt nivelul ascunzătorii, cu atât mai multe resurse se pot depozita în ea şi nu pot fi găsite de trupele duşmane. Trebuie să te foloşeşti de acestă posibilitate mai ales dacă vezi că ai jucători puternici in preajma ta. In plus de asta ar fi bine să-ţi construieşti un zid. Deja câteva nivele construite la zid, în perioada de început, te pot ajuta pentru a produce daune mari agresorilor.

După ce aţi asigurat o bună bază de producţie a resurselor, puteţi începe producţia de trupe, precum şi schimbul de resurse. În Cazarmă (pentru care aveţi nevoie de Clădirea principală la nivelul 3) puteţi începe recrutarea de lăncieri. Aceşti luptători nu sunt trupe de atac foarte eficiente, dar pot fi foarte folositori la atacurile asupra jucătorilor mici sau asupra satelor părăsite, din stadiul de început al unei lumi.

Dacă sunteţi adeptul schimburilor de resurse, atunci va trebui să construiţi Târgul (pentru care sunt necesare Cladirea principală nivelul 3 şi Magazia nivelul 2). Aici puteţi vizualiza ofertele celorlalţi jucători, prin care puteţi face schimb cu resursele pe care le aveţi în exces. De asemenea, aici puteţi crea propriile oferte de resurse.

Trebuie, de asemenea, să căutaţi să intraţi într-un Trib. Întotdeauna este mai eficient să atacaţi şi să vă apăraţi în grup. Şi este şi o bună ocazie de a cunoaşte alţi jucători...

Început întârziat

Dacă începi să joci pe o lume într-o fază de joc înaintată, trebuie să-ţi schimbi şi strategia. Desigur este necesar să ai o producţie bună de materii prime, pentru ca satul tău să fie cât mai repede construit. În acelaşi timp trebuie să te aperi de jefuitori din satele învecinate. Construieşte-ţi pentru aceasta un zid, o ascunzătoar şi câteva unităţi defensive. Trimiterea de mesaje atăcătorului poate fi de folos, uneori. Dacă ai reuşit să-ţi măreşti satul poţi şi tu încerca să jefuieşti alte sate de materii prime. Acestea îţi prind foarte bine pentru dezvoltarea satului.

Acum se ajunge la diferenţa cea mare faţă modul normal de construcţie a jocului:
Nu fă greşeala, de a te baza numai pe o generaţie de nobili. O să ţi se pară probabil logic, că doreşti să ai mai multe sate, pentru ai ajunge pe ceilalţi. Dar aceasta este o greşeala fatală, pentru că jucătorii cu multe puncte încearcă să-şi cucerească satele din zona ta de hartă pentru a avea o poziţie de joc stabilă. Daca tu îţi investeşti resursele numai în clădiri şi într-o ofensivă bună, eşti uşor de cucerit pentru aceşti jucători! Ei au posibilitatea să te jefuiască fără a avea pierderi mari. În momentul în care vei fi atacat, este deja prea târziu.

Singura strategie în cazul acesta, este o defensivă puternică, constând din mulţi luptători cu spada şi lăncieri. Nu ai voie să fi o ţintă neatractivă, uşoara de cucerit, pentru jucătorii puternici. Dacă văd că au pierderi mari prin atacul satului tău, te vor lăsa de obicei în pace. Aici te ajută şi moralul . Trupele de atac ale jucătorilor cu multe puncte devin prin aceasta cu 70% mai slabe!

Faza aceasta de siguranţă te costă timp, dar este foarte eficientă, pentru că trupele defensive le vei folosi tot timpul. Dacă ai o apărare sănătoasă de cel puţin 1200 de luptători cu spada şi 1200 de lăncieri, poţi începe să formezi nobilimea şi trupele ofensive.

Vei vedea probabil prin satele vecine, că s-a meritat...

Privirea generală asupra satului

Privirea generală asupra satului oferă multe informaţii despre satul dvs., afişate pe o singură pagină. Se pot vizualiza mărimea clădirilor, producţia curentă de resurse, propriile trupe, precum şi mişcările de trupe. Privirea clasică asupra satului si privirea grafică pot fi interschimbate. Privirea clasică este recomandată atunci când dispuneţi de o conexiune la Internet înceată. Dacă dispuneţi de Cont Premium, aveţi multe facilităţi suplimentare, cum ar fi: producţia clădirilor, numărul de negustori disponibili, precum şi timpul rămas până când magazia este plină.

Schimbă numele satului

Numele satului se poate schimba din clădirea principală. În stânga jos, sub clădiri, se poate vizualiza numele curent al satului, care se poate edita.

Construieşte clădiri

Dacă doreşti să construieşti o clădire, trebuie să apeşi pe clădirea principală şi acolo pe "Extindere la nivelul X". Se necesită întotdeauna o anumită cantitate de lemn, argilă şi de fier. Cantitatea necesară depinde de clădirea aleasă şi de nivel. Cu cât mai mare nivelul, cu atât mai multe materii prime sunt necesare pentru extindere.

Unele clădiri, necesită un anumit nivel de dezvoltare a altor clădiri. De exemplu poţi construi Piaţa centrală, numai dacă ascunzătoarea a atins un anumit nivel de extindere. În Clădirea principală găseşti pe lângă materii prime şi aceste condiţii, pentru extinderea unei clădiri. Mai mult poţi citi aici Privire generală clădiri.


Recrutează unităţi

Iti poţi recruta primele unităti în cazarma. Pentru a construi cazarma trebuie să-ţi măreşti clădirea principală la nivelul 3
La început vei avea posibilitatea de a recruta doar lăncieri, pentru a recruta şi alte unităţi ai nevoie de fierărie sau alte clădiri (cum ar fi grajdul sau atelierul) În Descrierea unităţilor Vei găsi o descriere scurtă despre cerinţele anumitor unităţi şi care sunt însuşirile lor.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://jocuri-claudiu.forumz.ro
 
Informaţii de bază
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Jocuri :: Jocuri :: Jocuri in Browser :: Triburile-
Mergi direct la: